onsdag den 11. maj 2011

Så kom regnen......

og dermed lidt tid foran pc'en igen. Jeg har været ude, er kun inde for at sove :).
Haven eksploderer nu - det vælter op med ærter, løg, blomster, hvidløg, og mine jorbærplanter blomstrer heldt vildt. Har taget et billede af en kumme med jordbær. For enden af kummen står en kastanie med lys i - så nu er det forår :).
Bag kastanien ser man en major bunke jord - vi har flyttet indkørslen, så den vold vi havde er nu blevet en en bunke, og den skal flyttes, glæder mig til det sker.
Når den er væk er der frit udsyn ind i haven, så har store planer om noget "plankeværk" lavet af udgåede træer og roser (altså ikke udgåede roser) - men det bliver et af de projekter vi forhåbentlig skal "nusse" med når vi engang er gået over på "vedligehold".
Pizzabagningen i søndags var STOR succes.
Maleren fyrede op i ovnen både fredag og lørdag, min. 6 timer om dagen, for at få restfugten ud. Herefter måtte der så fyres igennem, og det blev der. Man kunne høre vandet syde i ovnen, men søndag blev den helt stille.
Apropos stille - så har vinden endelig lagt sig - alle de mange store træer har larmet højt flere dage - er så udmattende for mig når jeg skal høre på det. Men i går blev her stille - HELT stille - SKØNT.
Maleren byggede en anordning til ovnen, så nu kan den løftes på en palleløfter og køres ind i driverhuset når den om laaaaang tid bliver vinter.
Pizzaerne var fantastiske - nu har jeg aldrig været i Italien og smage en "rigtig" pizza - men disse var tynde i bunden og sprøde - så pizzaskæren skulle bare køres 1 gang gennem, så var den skåret over. Normalt er det en sej affære at få en pizzariapizza skåret, er nemmere med en saks. Vi voldåd - og den sidste pizzadej blev bagt til et brød. Så næste projekt er en dessertkage i restvarmen - forestiller mig en smulderkage med cf til.

Torsdag var jeg hos kiropraktoren, så nu har jeg svar på, hvorfor jeg har ondt som jeg har. Har en lille scoliose, en ryghvirvel der er skæv mod højre, og foruden den er skæv, så er den også "twistet", altså drejer om sig selv. Dette gør jeg har ondt i lænd og mellem mine skulderblade - rart med en der ved hvad hun taler om, er kun knapt 40 år jeg har døjet med det.
Bagefter var der strøgtur og Bilkabesøg - så har været i "pitt" siden. Men jeg hyggede mig stort, sådan helt alene på tur.

Søndag var det jo "morsdag" - fik kaffe på sengen og mindsten havde været på cykel ud og hente nogle syrener hun havde set dagen før :). Fik dejligt kort med lovning på en tur "ud i det blå" med cykler og madkurv - glæder jeg mig til. Elsker ture "ud i det blå" uden mål.

Akupunkturen må siges at være spild af penge i denne omgang - 5 x og min arm gør lige ondt - så lægen fik ret - "det sker der ikke noget ved" :/.

Lørdag går turen til Odense, her vises filmen " få mig rask" - en film om en norsk kvinde der lider af me/cfs. Håber dette besøg bliver ligeså givtigt som jeg tror. Jeg skal have bestilt en tid hos min nye læge, men håber at jeg kan få nogle hints om, hvordan jeg "starter op" med at lede efter en diagose hos foreningen for me/cfs.
Jeg ved der er en neurolog med speciale i dette i Esbjerg, men er bange for at ende på afd. for "fuktionelle lidelser". Jeg er havnet i "psykiatri kassen" og kan ikke komme op herfra. Psykiateren på DT kan ikke henvise mig til neurolog, jeg skal gennem egen lægen fik jeg besked på.
Årevis har jeg brugt på terapi, men uden det lammende træthed er lettet. Det er blot blevet værre i takt med jeg har brugt flere kræfter end jeg havde, på arbejdsprøvninger og flexjobs.
Det er SÅ fustrerende - jeg vil bare gerne vide hvad jeg fejler - ja jeg har depressioner, men det er sq* ikke svar på alle de andre symptomer.

Nu skinner solen atter, og jeg må i driverhuset :). Mindsten har legekammerat med hjem om lidt - trækker tænder ud.2 kommentarer:

Anette sagde ...

Hej Helle
Sikke en dejlig forårshave og den pizzaovn lyder også rigtig god.
Håber du finder svar og kan få ro.
Hilsen Anette

HelleV2 sagde ...

Hej Anette,
tak - det kan jeg garanterer dig den er - skal nok få taget nogle "sprøde" billeder en dag.
Lidt klogere blev jeg - der er måske håb om bedring - men det koster kassen. Jeg kan mærke jeg ikke kan "give op" og lade mig nøje, jeg vil leve helt. En belgisk læge der behandler i Norge er håbet - men hvordan jeg lige får råd og kommer dertil, det ligger i det uvisse. Men det må prøves.
Søndags kram
/Helle