lørdag den 2. april 2011

Op af energitrappen......

kravler jeg endnu en gang.
Onsdag følte jeg mig friskere, tog i motionscenteret med det resultat, at jeg havde brugt det hele igen. Så hængte bare i fifaen og ventede på det skulle bliver sengetid.
Torsdag samme resultat, tog i motionscenteret og var så flad igen.
Når jeg har det sådan, så er humøret også i bund, bliver trist over bare at skulle sidde og vente på energien vender tilbage, uden at kunne gøre noget som helst.
Hvorfor det er sådan har jeg stadig ingen anelse om - men når jeg velmedicineret, så tænker jeg, der måske er nogen der vil hjælpe mig med at finde ud af det.
I mit forløb er der aldrig nogen der har tænkt at undersøge mig for noget som helst, rent faktisk kunne jeg jo være terminal patient og grunden til den overvældende træthed gav logik.
Det håber og tror jeg selvfølgelig ikke - men at ingen har undersøgt mig fysisk for noget  det pisser mig af - det føles for mig ganske fysisk. Jeg har bla. besvær med at tale klart når jeg bliver træt, bliver hæs, stemmen svigter.
Bare at smide det ind under en diagnose der hedder træthedssyndrom, uden at have undersøgt mig for noget som helst, det er jeg rigtig ked af. Men har fået ny læge, så måske han vil hjælpe mig med en ordentlig udredning.
Det ødelægger min livskvalitet i den grad - og jeg har det svært med at takle noget jeg ikke ved hvad er - når man kender fjenden er det alt andet lige, lettere at kæmpe imod, for mig ihverttilfælde.

Fredag tog jeg så IKKE i motionscenteret ;) - men en tur til Vejle med ældsten, der atter var hos kiropraktoren. Solen skinnede og sendte løfter om forår - jubiiii. Var en hyggelig tur, og stjal ikke af min lille reserve.

I dag have jeg så forventet 20 grader og SOL - men det er da noget af en skuffelse at kigge ud af vindet :/ - men det regner da ikke. Maleren ville ud, men har nu ombestemt sig, og går i baggangen.
Jeg burde gå i driverhuset og rydde ud - skal males 3. og sidste gang, porcelænet skal vaskes osv.
Tar en tur i motionscenteret, og så ser jeg hvordan det står til derefter.

I motonscenteret har de en af de vægte der udregner, fedtmasse, muskelmasse, vandindhold mm. Den havde jeg helt glemt, super ærgerligt, ellers skulle jeg have købt sådan en vejning ingen jeg gik i gang. Men sådan en køber jeg NU (håber der er nogen i receptionen) , og så ser jeg igen om 14 dage, hvordan det står til.


Jeg er nu begyndt at taste min mad ind her, og det giver nogle aha opevelser ifh. indholdet af kh. Bla. kh indholdet i champignon, porre og avocado.
Dette kommer så i kambolage med min beslutning om "keep it simple". Men må indse, at det nok er nødvendigt, for at se hvad jeg rent faktisk spiser, og hvad de forskellige ting indeholder. 
At taste maden ind er enkelt, og så trykker man lige på k.diagram, og får det vist som lagkage, om indtaget er korrekt ifht. hinanden.
Jeg har lagt min morgenmad ind som opskrift, æg,bacon,fløde,smør, så er det enkelt at taste ind.
Nu har jeg så tænkt at fortsætte indtil jeg har fundet ud af, hvor min grænse for indtag af kh går. Altså hvor mange kan jeg indtage uden at gå ud af ketose.
Hvis man falder ud af ketose og indtager meget fedt, så ryger det på lager, så det er altafgørende at holde sig i ketose når kostsammensætningen siger 5% kh, 20% protein og 75% fedt.
Når vi spiser kulhydrater, pøses der insulin ud i blodet, for at sænke blodsukkeret. Hvis vi samtidig spiser fedt, så lagres fedtet, da insulin er fedtlagrende. Hvis vi spiser få kh, bliver kroppen tvunget til at forbrænde fedt til energi.

Jeg har læst en masse om ketolysekur og LCHF i går - og det giver så god mening altsammen, så jeg fortsætter og ser hvad der sker fremover.
På DDV drejede det sig om at finde alle mulige underlige alternative måde at lave kopier af de forbudte ting. Der bruges masser af kemi.
Det kommer til at fylde alt for meget i bevistheden, ens tanker drejer sig konstant om mad. Når det ene måtid er spist, så går tankerne på, hvad det næste skal indeholde, hvor mange ekstra XXX man har tilbage osv, hvad kan man lave med dem.
Som livsstil har DDV aldrig være en option for mig - kun et middel til at opnå vægttab og ikke andet.

På ketolysekur er min eneste begrænsning indtaget af kh, det er sq* da simpelt altså. Jeg skal ikke tælle kalorier, og veje maden som på DDV (kun her mens jeg skriver i diett.no).
Så nu starter så opgaven med at hitte ud af, hvor mange jeg rent faktisk kan spise og være i ketose.

Når enden er nået - så er hedder det LCHF - flere kh, og mindre fedt ihft ketolysekur - men stadig få hk og meget fedt ifht. alm. dansk kosthold.  Simpelt - det kræver bare man læser nok om dette kosthold, så man kan slippe tanke om at animalsk fedt er farligt, og hvor meget skade kh faktisk gør.
Dette er en livsstil der giver god mening for mig, og uden afsavn.

Nu vil jeg daffe i tøjet, besøge motionscenteret og glæde mig over, at jeg da i det mindste får en bedre kondition ;).

Lige et billede af maleren og mindsten i boblebad :)
Herlig lørdag derude :). 

I dag     Uge 4 dag 2 + 19 min. gang - 30 min. crosstrainer :D.
Onsdag                        30 min. gang - 27 min. crosstrainer.
Tirsdag Uge 4 dag 1 +19 min. gang - 26 min. crosstrainer

4 kommentarer:

Winnie sagde ...

Det kunne vist være godt at få en ny læge indover. Det er sq ufedt for dig, at gå og være bekymret for, om der er noget helt andet og fysisk galt med dig. Du har da bekymringer nok.
Jeg håber, at den nye læge og forårets komme hjælper dig på rette vej. Vinteren har været lang i år og jeg kender en del - inklusiv mig selv - som har været negativt påvirket (depri og energiløs)hvilket de normalt ikke oplever om vinteren. Jeg sender hermed de mest positive og energifyldte tanker til dig :0)

HelleV2 sagde ...

Tusind tak Winnie :).
Diagnosen er givet af psykiater på DT, undersøgt er jeg aldrig blevet, ikke så meget som 1 blodprøve er taget.Kan godt forstå så mange psykisksyge ikke bliver handlet for deres fysiskesygdomme - det er også min klare oplevelse.
Egen læge gik på pension 31/12 - så sætter min lid til den nye, at han tager mig alvorligt, og ikke tror alt er psykisk.
Jeg døjer bla. med en fod, gik til læge for 1 år siden, det går over når du får sommerfodtøj på :O - a WHAT - så kan du ligesom fornemme standarden.
Har en tid hos kiropraktor til ryg OG fod OG tennisalbue nu - så må jeg jo forsøge andre veje.
Undskyld, det blev en længere historie ;).

Winnie sagde ...

Ja okay den læge trængte da vist til at gå på pension ! Jeg håber, at kiropraktoren kan hjælpe dig. Det har du sørme fortjent.
Hvad er DT?

HelleV2 sagde ...

Overvejede at skifte, meeen har jo haft ham 27 år, han har fulgt ungerne osv osv - men nu kom det helt af sig selv. Men ja, det trængte han til, han var "brugt op" tror jeg.
Tak :) - ja håber jeg også - men hun kan sit kram, så jeg føler mig i så gode hænder, så hitter hun ikke ud af det, så finder hun nogen der kan :).
DT er Distrikts psykiatrien - er lidt "fanget" i det system :/.