søndag den 7. august 2011

ME/CFS og Borreliose - lyme tanker........

på en overskyet søndag.

Jeg er temmelig målløs, efter at have kontaktet Lillestrøm Helseklinik vedr. udredning. Det viser sig, de bruger samme elendige prøver til at undersøge for borrelia som herhjemme. Men når nu vi VED 50% er falsk negative - så må der jo være en del af deres patienter der rent faktisk har Borreliose og burde behandles herfor, og da ikke alle overhovedet undersøges herfor, er fejl% endnu større.

De ville ikke have opdaget min Borreliose deroppe, jeg er negativ på ELISA  testen . Faktisk kan man ikke få diagnosen ME/CFS, før Borreliose er udelukket. Ergo ville jeg have været fejl diaagnostiseret hvis  jeg var kommet derop.

Symptomerne er ens for ME/CFS og Borrelia, hvorfor mon......
fibrmyalgi og sclerose symptomerne ligner også - als ligeså.

Jeg tænker også at udløseren for ME/CFS er vidt forskellig men den underliggende sygdom er den samme (borrelia). Vaccinationer, stress, mononukleose (kyssesyge), mug og svamp - you name it.
Når man udsættes for en belastning af kroppen som er immmunforsvaret kørt i sænk, og dermed har borrelia'en frit spil. Derfor ser det ud som om det er noget andet man er blevet syg af da det hele startede, og derfor er debut sygdommene så vidt forskellige.
Håber gåden snart bliver løst og alle kan få den rette behandling, og det via sygesikring.

Fredag besøgte jeg egen læge, og det var vellykket :).
Han ville gerne tage blodprøver og Ekg løbende. Var ikke overbevist om jeg bliver rask, men hvis jeg måtte forsøge det, så måtte jeg jo det.
Havde kopi af behandlingsplan og prøvesvar fra Augsburg med.
I venteværelset lå en "SØNDAG" jeg kiggede i, og her var historien om Sadet . Den tog jeg med ind og bad ham læse - han syntes også det var pudsigt den lå derude, og ville læse den.
Så et opløftende besøg hos lægen var det, håber jeg kan få ham gjort nysgerrig på hele borreliaproblematikken.

I går fyldte mellemsten 19 - helt uden sin mor og far - hun er på Danmarks Grimmeste Festival - men skal hentes hjem i dag, hun er nok godt brugt. Så et bad og gaver er nok kærkomment i dag.

Fejret blev hun alligevel af os - bror og sviger var her til pizza - jeg fik dog kinarejer med aioli og salat ;). Rødvinen fik jeg dog af - nu er det snart slut - ingen alkohol og sol når jeg starter behandlingen, så venter med at starte til vi har været i Tønder.

Planen har jeg nu fået - uff - 2 slags antibiotika, malarie medicin og B-12 indsprøjtninger - og 15 kosttilskud og probiotika er recepten. Efter 7 uger tages blodprøver og så planlægges næste omgang udfra svarene.
Nogle af tingene kan jeg ikke købe i fysiske forretninger, men må handle på nettet, men kan desværre ikke finde et sted at købe det samlet, irriterende, fragt er jo da en stor %del af prisen når det skal købes 3 forskellige steder.

Ældsten læser så hun er helt kvæstet - hvor jeg da bare håber hun består i morgen - læren havde sagt han også ville høre dem i det de ikke kunne, så hun var helt slået ud og græd torsdag og tror ikke længere på at bestå. Han er da en idiot - er da den første lære jeg har hørt om, der ikke forsøger at løfte sine elever det bedste han kan. Hvis hans mening var at kyse dem og få dem til at terpe en masse, så slog det aldeles fejl, hun gik helt i sort.
Terper gør hun, men det havde hun gjort under alle omstændigheder- men havde måske haft lidt selvsikkerhed i behold, hvis han havde brugt en anden strategi istedet for.

Haven blomstrer - her en af mine ynglings dufte
Salaten er ved at gå i stok - men jeg syntes den er en facinerende gevækst.
Yngsten skal hentes i Bryrup - hun er sikkert en kvæstling af format.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
HelleV2 sagde ...

Hej. Nej det kan man ikke - gør jeg fluks noget ved :).
Tak for din omsorg - jeg vil ringe til min læge og få en tid. Har fået prøverne udleveret af læge, så regner da med det er indenfor OK grænser, men man ved jo aldrig.
Tak :).