torsdag den 24. marts 2011

Træerne gror jo......

ikke ind i himlen. Måtte lige melde mig ud, og køre i pitt. Har været i motionscenteret både mandag og tirsdag, men i går var jeg bare en kvæstling. Men fremgang er der - gik tidligt i seng, og er nu næsten oppe igen - hvilket jo er fantastisk. Det er bare svært at tro på, når man sidder og er så træt, at man ingenting orker, samtidig med hovedet ikke vil slappe af, så man bare kunne tage en lur.
Mindsten var først rask i mandags - dvs. 8 lange sygedage har hun haft - det er svært belastende for mit skrøbelige nervesystem.


Men i dag bages der squashmuffins og chokolademuffins :). I morgen drager vi i sommerhus i Vejers. Min ældste bror og jeg, gav min mor en tur i sommerhus til jul, så vi skal ud og varte op, og hygge omkring hende og kærsten/papfaren. Nu glæder jeg mig - gjorde jeg så absolut ikke i går, kunne slet ikke se mig ud af det - utroligt hvad en nats søvn kan gøre nu - plejer ikke at hjælp før efter mange nætters søvn.

Vi bliver 11 mennesker, og det er faktisk noget af en mundfuld for mit nervesystem - så jeg har skrevet Ipod'en på huskesedlen, og en bog - så kan jeg da trække mig tilbage. Der er pool - har helt glemt at skrive badedragt på sedlen :O.

Vægten går det ikke så fedt med - endnu et plus, denne gang på 0,3 kg :(. Men jeg holder fast - fik jo en smule del alkohol i fredags - og motionerer stadigt, så kan godt finde nogle grunde.
Nu sker det samme jo denne week-end, så sikkert et plus mere næste tirsdag - men jeg holder mig stadig uden kulhydrater på turen - så jeg kan fortsætte i ketose.
Har nu indkøbt diverse antioxidanter, som foreskrevet når man går på ketolysekur. Bestilte bogen på biblioteket i går - så venter spændt på den kommer. Er sq* for nærig til at betale for den *GG* - men er den god, så kan jeg jo købe den. Er der bare en masse opskrifter, så er det ikke noget for mig - dem er der masser af på nettet - og vi får fatisk samme mad som vi plejer - bare uden kh - det er sq* ikke så indviklet. Tror måske det er fordi vi er så gamle kvikke, og laver gammeldags mad - den vi er opvokset med - der var oftest kartofler til - så det kræver ingen opskrifter.
Børn unge mennesker er opvokset med ris, pizza og paste - så her bliver det jo langt mere indviklet at lave noget uden kh.

Apropos træer - nogle gror fatisk ind i himlen - så har jeg fået goe til at ringe efter nogle træsavningsmænd - nu skal beslutninge så bare tages - toppen af, eller hel træer. Uha jeg syntes det er voldsomt svært - har svoret aldrig at fælde de store træer - men de er sq* blevet en belastning.
Vi har ingen lys i huset alt den tid der er blade på træerne - må have varme på, OGSÅ om sommeren - folk tror det er løgn så koldt her er for fødderne.
Denne store kastanie står og skygger for alle køkkenvinduer


desuden har den møl - og det er en kæmpe opgave at samle alle de blade sammen og brænde - de ligger i det levende hegn der omgiver matriklen, morads vil jeg nærmest kalde det. Der er en masse døde og væltede træer vi skal have fjernet der også.
Den grønne "bygning" er lokumsskuret vi lavede for 10 år siden - der er dog ikke noget Hitler billede derude (endnu) ;).

Denne ahorn

tar' solen hele formiddagen inde i driverhuset, hænger ned foran indgangen til huset, og fælder blade og "propeller" hele efteråret så de er inde i gangen. Skal, skal ikke - tror det må være toppen der ryger på denne - så kan vi vist godt leve sammen 20 år igen.

Denne ahorn smider blade og "propeller"så driverhuset bliver algegrønt, og de sidder fast på taget, og kan ikke fjernes. Driverhuset er stadig ikke færdigt, der mangler kitning, soklen skal pudses, og så skal det hele males sidste gang.
Tror sq* den ryger helt - fliserne er også grønne.

Det hjalp at kigge på træerne på denne måde, nu fandt jeg hvis ud af, hvad der skal ske med dem, næsten da.

I tirsdags have maleren en gave med fra sin mor - men jeg kunne ikke tage imod den :/ - en lækker lækker hjemmestrikket trøje/jakke.


Jeg tror ganske enkelt ikke jeg får den brugt nok - den er for "fin" til mig - så syntes  det vil være en skam - så må hellere en anden få glæde af den, den skal jo bruges. Jeg hader at være "fin" - føler mig helt forkert - men hvor har det dog taget mig mange år at finde ud af.

22/3 Uge 3 dag 3   + crosstrainer 25 min.
21/3 gang 30 min. + crosstrainer 24 min.
Vægt 94,3

4 kommentarer:

Kristine sagde ...

Dejligt at læse dette indlæg, som bare dufter af ren hygge i familiens tegn. Der er noget med sommerhuse som bare er ren idyl.
Det er også dejligt at læse om at gøre noget, selv om man ikke orker, det kræver også mod at gøre det, når man har en formodning om at det tapper på energien.
Jeg ønsker dig en fantastisk weekend.

Anette sagde ...

Hej Helle
Jeg forstår dit dilemma med de store træer. Jeg elsker store træer, de er så beroligende og jeg elsker at se vejrets forskellighed i træernes kroner.
Men de må ikke tage alt lyset, det har vi brug for som mennesker. Det ser ud til at være et dejligt drivhus du har, det skal da have lys og varme.
Jeg håber du finder balancen.
KH Anette

HelleV2 sagde ...

Tak Kristine :) - blev en skøn week-end - tror min mor "giver" den næste tur - hun var ikke til at slæbe afsted, men hun har haft en skøn week-end. Det koster på energikontoen bagefter, men det var det hele værd, så betyder det ikke helt så meget.

HelleV2 sagde ...

Hej Anette - ja det er sq* svært med de træer altså - jeg elsker også skyggerne der danser på plænen gennem bladende - men kan ikke få både og :(. Ja, jeg behøver lyset, det gør driverhuset også, så der må kappes nogle kroner af. Er bare så bange for at gøre noget "uovervejet" - men nu har jeg tænkt hele vinteren, så NU er det vel "velovervejet" det jeg gør, og jeg fortryder ikke bagefter ;).